Com hem d’indicar el nostre nivell d’idiomes en el CV
Parlar diversos idiomes és un atractiu dins dels CV i s’està convertint en un requisit molt valorable per a les empreses. Per això és important que quedi clar els idiomes que parlem i quin domini en tenim. Però, com hem d’indicar el nostre nivell d’idiomes en el CV?
Explicar els idiomes que dominem en el currículum pot semblar fàcil i simple, però la forma en què s’exposen pot marcar la diferència. En empreses grans parlar idiomes dona un plus a les nostres capacitats i habilitats com treballadors, ja que ens permet comunicar-nos amb els clients i possibles socis estrangers. En el cas d’empreses petites i mitjanes els idiomes són una oportunitat per la internacionalització.
Com he d’indicar els idiomes en el CV?
Dominar un idioma és una habilitat, pel que l’hem d’incloure en la secció d’habilitats. Si dominem dos o més idiomes, podem indicar el nostre nivell d’idiomes en el CV, en una secció separada que podem titular ‘Altres idiomes’, ‘Llengües estrangeres’ o ‘Habilitats lingüístiques’.
A més, hem d’indicar el nivell, el més utilitzat és el Marc Comú Europeu de Referència per a les Llengües que es basa en:
Nivell A – Usuari bàsic
A1 Principiant
A2 Elemental
Nivell B – Usuaris independent
B1 Intermedio
B2 Intermedio alto
Nivell C – Usuaris competent
C1 Avançat
C2 Competència
O l’escala de LinkedIn, que divideix en:
Competència bàsica
Competència bàsica limitada
Competència bàsica professional
Competència professional completa
Competència bilingüe o nativa
El que està clar és que no es pot mentir en les habilitats lingüístiques, ja que si l’idioma és un requisit indispensable, és molt possible que l’entrevista, o almenys una part d’ella, estigui en aquell idioma, pel que és important estudiar idiomes.